Jukka-Pekka.Kukkonen

Vastuu, ammattietiikka ja LVM

"Kun unohdamme kiireen, alamme muistaa asioita, jotka olemme kiireessämme unohtaneet". - Sainio 

LVM unohti autoveron.

Anne Berner lopetti liikenneverkko uudistuksen, kun Juha Sipilä kertoi ettei autoverosta luovuta. Sitä ennen Berner oli kertonut autoveron poistamisesta. Asiasta nousseen älämölän seurauksena Anne Berner kertoi uuden tarinan 100 milj. euron tukiaisista uuden auton ostajalle. Asian torppasi mm. Petteri Orpo ja Timo Soini. 

Pitääkin kysyä kuka heiluttaa sauvaa Liikenne- ja viestintäministeriössä? 

Verhokauppias Anne Berner, joka kylläkin on fiksu nainen, alistuu ministeriön paatuneiden virkamiesten tahtoon? Kansialipäällikkö Harri Pursiainen tiirailee jo uuden liikenneministerin suuntaan. Herra, joka on jo vuosia heiluttanut sauvaa ministeriössä saamatta oikeastaan mitään aikaan - ellei veronmaksajien rahojen tuhlausta lasketa mukaan kategoriaan. Kuinka paljon maksoi liikenneuudistusfarssi?

Olemme saaneet lukea kansliapäällikkö Harri Pursiaisen lukemattomia blogikirjoituksia, joilla ei ole ollut päätä eikä häntää. Hän on kirjoittanut eritoten liikennekaaresta. Liikennekaaresta, jossa Pursiainen ottaa mukaan telealalla 90-luvulla tapahtuneet suotuisat asiat tukemaan päätöksiään, kun asioita verrataan liikennealaan. Liikennealalla 90-luvulla tapahtuneita ei-suotuisia asioita vuorostaan ei oteta mukaan vertailuun liikennealasta, koska ne eivät tue esitettyjä asioita. Käsittämätöntä.

Kirjoituksien julkaisijana on kunnostautunut Savon Sanomat. Pursianen, kun ei ymmärrä edes markkinoiden perusajatuksia. Kuitenkin hän on mukana tekemässä isojakin päätöksiä (?) Kärsijänä tulee olemaan Suomi.

Anne Berner ottaa vastuun päätöksistä, ja ministeriö tämän käyttää surutta hyväksi? Olisiko aika vaihtaa Liikenne- ja viestintäministeriön henkilökuntaa? Merja Kyllösen aikana ajettiin tiemaksuja, Bernerin aikana ajettiin tiemaksuja ja seuraavan ministerin aikana tullaan ajamaan tiemaksuja.

Päätöksissä pitää olla rohkea, mutta ei tyhmän rohkea. Tämä on siis sitä mitä yli 3 mrd. euron budjetilla operoivalta ministeriöltä voidaan odottaa? Pitää muistaa se, että Anne Berner ei tiennyt, että Suomessa saa taksin kättä heilauttamalla. Tämäkin "tieto" taisi tulla Pursiaiselta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat