Jukka-Pekka.Kukkonen

Liikennepalvelulaki

  • Liikennepalvelulaki

Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Rantala kertoo Iltasanomien haastattelussa seuraavaa: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005175362.html

"Rantalan mukaan tavoitteena on synnyttää monimuotoisempia palveluita. Esimerkkinä hän käyttää postin ja henkilöiden kuljetusta samassa kyydissä.

Olli-Pekka Rantala: "Nyt joudutaan ajamaan erillisiä kyytejä eri tarkoituksiin, tämä auttaa erityisesti maaseudun palveluiden kehittymistä."

Vastaus: Posti hoitaa siis maalla postin ja henkilökuljetuksen? Miten postisalaisuus turvataan? Tai taksi hoitaa postin ja matkustajat, kun postinväki leikkaa ruohoa ja ulkoiluttaa vanhuksia? 

Olli-Pekka Rantala: "Syntyy myös uutta liiketoimintaa maaseudulle."

Vastaus: Millaista liiketoimintaa on syntynyt esim. Ruotsin maaseuduille? Ensin sieltä hävisi bussit. Asemapaikkavelvoitteen poistuessa taksit.

Olli-Pekka Rantala: "Markkinoita ja hintojen kehitystä valvotaan ja seurataan ja Trafilla on valtuus enimmäishinnan asettamiseen tarvittaessa, Rantala korostaa."

Vastaus: Eikö EU:n kilpailulainsäädäntö jo kiellä viranomaisen puuttumisen hinnoitteluun vapaassa elinkeinotoiminnassa? Viranomainen voi puuttua hinnoitteluun vain mm. kartelli-tapauksissa. Ei muuten.

Olli-Pekka Rantala: "Syntyy myös uutta liiketoimintaa maaseudulle. Pienimuotoisen, ei-ammattimaisen toiminnan salliminen lisää maaseudun asukkaiden elinkeinonhankkimismahdollisuuksia." 

Vastaus: Ts. Ministeriön mielestä harmaa talous ratkaisee maaseuduilla koittavat ongelmat?

Kuvassa vapaan markkintalouden hienoutta Ruotsista. Sama matka Suomessa taksilla n. 15 eur, eli n. 140 kr. Myös alv suurempi Suomessa kuin Ruotsissa. Keskimääräinen taksihinta Tukholmassa 10 km matkalle 558 kr.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Mutta tässähän ei olekkaan kyse järjenkäytöstä vaan siitä että ideologia sanelee päätökset.

Toimituksen poiminnat